Elkrisen slår hårt mot utsatta människor

Det är ingen nyhet att det rådande läget i samhället just nu skördar många offer. De redan utsatta och fattiga riskerar hemlöshet och stora skulder hos kronofogden. Sannolikheten att hushållen klarar en vinter till med skenande elpriser, matpriser och höjda räntor är låg. Tillhör du dessutom en ekonomiskt utsatt grupp som fattigpensionärer eller sjukpensionärer riskerar du att få stora problem.

Om du inte klarar av att betala elräkningen kan du försöka kontakta en elektriker Norrtälje samt ditt elbolag för att försöka komma fram till om något kan göras. Du kan få uppskov med att betala i 30 dagar, men det är allt. Kanske går det att ordna en avbetalningsplan om du hör av dig i god tid innan fakturan ska betalas. Via elbolaget kan du försöka välja timpris på elen och få hjälp av www.clasfixare.se med att hitta en duktig elektriker som kan installera elmätare för att få koll på vilka apparater som drar mest el i hushållet och när.

kronofogdens hemsida kan du läsa mer om vad som händer om du inte kan betala elräkningen samt vad som gäller om du har fått ökade utgifter på grund av elkrisen. Här kan du läsa mer om du eventuellt kan få lättnader i din löneutmätning eller skuldsanering. Faktum är att den rådande situationen gör att många människor hamnar i ett ekonomiskt svårt läge. Har du inget skyddsnät och står utan vänner och familj som kan hjälpa dig kan du hamna på gatan i vinter.