Förbättringar för utsatta i samhället

Sverige ses i andra länder ofta som ett samhälle där vi är solidariska och tar hand om varandra. Det var dock inte länge sedan vi var ett land med ett stort antal fattiga, där flertalet i befolkningen arbetade i jordbruket. Trots att vi idag betecknar oss som ett välfärdssamhälle finns fattigdomen kvar, vilket har lett till att många vill engagera sig för de utsatta i samhället.

Med hjälp av Filorga kan många hjälpas att få en smidigare och föryngrad hud. Det är en bra present till din äldre släkting eller till en vän som vill ha hudvårdsprodukter av hög kvalitet. Här hittar du produkter till rengöring, serum, ansiktskrämer och sköna ansiktsmasker.

Stadsmissionen hjälper behövande

Stadsmissionen är en viktig aktör i samhället som hjälper utsatta och behövande. Varje år har Stadsmissionen i Göteborg bjudit in människor till att fira jul och nyår, och det brukar komma upp till 500 personer per dag. Men coronapandemin har gjort det nödvändigt att begränsa mängden gäster till hälften. Stadsmissionen började då att dela ut matkassar till de som inte kunde besöka kyrkan.

Motorföreningen Skånes Änglar hjälper familjer i social och ekonomisk utsatthet. De samlar regelbundet in olika julgåvor till Skånes barnfamiljer. År 2018 grundade Fredrik Hanborn Skånes änglar, en ideell förening som hade som mål att hjälpa utsatta barn. Det var hans egen dotter som gav honom idén när hon ville skänka julklapparna till barn som blivit utan. Fredrik Hanborn äger tre olika lunchrestauranger, vilket ger honom möjlighet att nå många andra företag. Han har tack vare detta kunnat fråga runt bland företagen kring vilka som velat bidra till att förbättra julen för de utsatta barnen. Han fick snabbt en varm respons och mycket stöd.