Hitta ett boende

De senaste åren har det blivit svårare, särskilt för unga, att hitta en bostad. I den här artikeln får du därför några tips på hur du kan gå tillväga för att hitta en bostad oavsett om du är ung eller äldre.

Hitta kommande försäljningar

Om du har möjlighet att köpa ditt boende så kan boneo.se vara värt att kolla in. På sidan samlas nämligen bostäder som kommer att komma ut på marknaden, vilket kan ge dig lite av ett försprång. Du kan se både lägenheter och hus som kommer att komma ut till försäljning inom en snar framtid. På så sätt kan du hålla ett extra öga ute och därmed hitta din drömbostad. Fördelen med att kunna köpa sitt boende är att lägenheten eller huset är ditt så länge som du vill.

Hyr ditt boende

Eftersom många inte har ekonomin för att köpa sitt boende är det bra att det finns en stor hyresmarknad. Det bästa du kan göra är att ställa dig i bostadskö hos flera fastighetsbolag för att du ska få chansen att så småningom få tag på ett förstahandskontrakt. Men eftersom det är svårt att få tag på ett förstahandskontrakt kan du under tiden behöva söka dig till andrahands- och ibland till och med tredjehandsmarknaden. Du kan vända dig till privata hyresvärdar, lägga upp annonser på bostadssajter och i grupper på Facebook där du beskriver vilken typ av boende du är ute efter, i vilket område och till vilken maxhyra. På så sätt gör du dig tillgänglig på andrahandsmarknaden och du kan sålla bland de förfrågningar du får.

Att vara utanför